TEXTURE WALLS - KALKTECHNIEKEN

Texture Walls zijn alle decoratieve schildertechnieken en kalktechnieken waaronder een vaste collectie kalktexturen met hun bijbehorend kleurenpalet, maar ook de speciale 'crazy creations': custom made technieken waarbij we in samenspraak met de klant op zoek gaan naar de ideale techniek of textuur die leidt tot een unieke droommuur.

In onze showroom kan je alvast een aantal van deze pareltjes komen bewonderen: Crushed Velvet, Marble Dust, Nomad, Life on Mars, Heavy Metal …

Kleuren

De meeste texturen zijn verkrijgbaar in een aantal standaard kleuren, maar we kunnen ook samen met de klant aan de hand van een mood bord een specifieke textuur en kleur gaan ontwikkelen.
Veel van onze meest innovatieve texturen zijn te bezichtigen in de showroom.

Technieken

Met Kalkverf kan je duizenden effecten en sferen bekomen. Om er een paar op te sommen: marmerimitatie, houtimitatie, roest effecten, beton effecten, Italiaanse stuc effecten, unieke prints, metaal structuren ... van strak en modern tot zeer klassiek en rustiek. Kalkverf is een zeer veelzijdig product dat enkel uw dromen als grenzen kent.

Werkwijze

Deze texturen worden rechtstreeks op schilderklare muren aangebracht.
Maar we gaan nog verder; zo ontwikkelden we de “Concrete Jungle” een betonlook op lichtgewicht bouwplaten waarmee oppervlakken bekleed kunnen worden.

INFORMATIE OVER KALKVERVEN

Het is niet evident om kalkverf op een correcte manier aan te brengen. Tenminste als het om echte kalkverf gaat, want tegenwoordig zijn er heel wat producten voor de doe-het-zelver. Deze verven zijn echter nauwelijks de naam kalkverf waardig.

Kalkverf is een natuurlijke verf, die wordt vervaardigd uit water en kalk, waardoor ze zeer milieuvriendelijk is. Het laat de muren ademen en zorgt voor sfeer in de ruimte. Het effectengamma van kalkverf is zeer breed. Met één kleur kan men in dezelfde woning verschillende ruimtes een ander uitzicht geven door te variëren in de verscheidene technieken. Daarnaast geeft het licht ook constant een ander effect. Zo kan eenzelfde kamer overdag een heel andere sfeer uitstralen dan 's avonds.

Nog een voordeel van kalkverf is dat het effect nooit somber is. Zelfs in de donkere kleuren straalt het toch een helderheid uit die je met traditionele verf nooit kan bereiken. Kalkverf wordt echter nog vaak geassocieerd met klassieke interieurs. Ons gamma kalkverven is echter niet alleen in aardetinten beschikbaar, maar in wel ruim 180 kleurtinten. Sommige daarvan zijn zeer fel en misstaan vast en zeker niet in een hypermodern designinterieur.

Een groot pluspunt van onze kalkverf is dat deze beschermd wordt met een 'protection' die de muren minder gevoelig maakt voor vlekken zonder het aspect van de kalk te veranderen. Zo wordt het ook mogelijk de kalkverf te gebruiken in keuken en badkamer en bij gezinnen met kinderen. Belangrijk is ook dat onze kalkverf niet verkleurt met de tijd, in tegenstelling tot de meeste andere producten op de markt.

© alle rechten voorbehouden - copyright

website: FABRIEK81

Add your Content here

Donec quam felis, ultricies nec, pellentesque eu, pretium quis, sem. Nulla consequat massa quis enim. Donec pede justo, fringilla vel, aliquet nec, vulputate eget, arcu.