MICROTOPPING INTERIEUR DESIGN

Microtopping is een polymeer-cement-systeem dat gebruikt wordt voor het verwezenlijken of renoveren van gietvloeren, muren en meubelen. Microtopping is ideaal als u op zoek bent naar een gelijkmatig en naadloze gietvloer, die natuurlijk aanvoelt en praktsich in onderhoud is. Microtopping maakt elk interieur uniek en exclusief. Microtopping is ideaal in een modern en minimale omgeving, maar tegelijkertijd kan het een landelijke stijl of rustieke stijl verrijken met een stijlvol accent. Vele artistieke ontwerpen en effecten zijn mogelijk dankzij onze verschillende applicatietechnieken (verzuringen), kleuren of vegen, om uw vloer precies te maken zoals u het wenst. En een microtopping vloer of wand vraagt slechts 3 a 4 millimeter dikte.

Opbouw

Waar het hoofdbestanddeel bij andere sierpleisters vaak bestaat uit kalk en acryl, wordt Microtopping opgebouwd uit cement en polymeren. Door de enorme hechtingskwaliteit is het toepasbaar op verschillende ondergronden, zowel horizontaal als verticaal. Microtopping heeft een zeer hoge slijtvastheid, is makkelijk te onderhouden, en ideaal voor gebruik met vloerverwarming. Daarnaast is Microtopping met zijn 2 tot 4 mm dikte ook uiterst geschikt om over bestaande oppervlaktes aan te brengen in renovaties.

Look & feel

Microtopping wordt laag per laag aangebracht, telkens opgeschuurd, en als laatste wordt een toplaag aangebracht die alle poriën vult. Hierdoor is het eindresultaat zeer egaal, zonder echter aan karakter in te boeten. Naast heel strakke resultaten kan Microtopping verder gepersonaliseerd worden tot artistieke designs en speciale effecten die gecreëerd worden door verzuring en diverse applicatie technieken.

Xtra voordelen

Microtopping geeft ons de mogelijkheid om nog grotere oppervlakken in één stuk te bekleden, zonder voegen of onderbrekingen, waar we bij andere 'cement' vloeren de aansluitende ruimtes toch moeten onderverdelen om barsten of scheuren tegen te gaan. Dus het is mogelijk om grote naadloze oppervlakten en vloeren te realiseren.

Microtopping heeft als voordeel dat het zelfs onbehandeld geen verkleuring geeft als er water op blijft staan, en is bijgevolg ook uitstekend geschikt voor buiten. (In België blijft het echter moeilijk om buitenwerken in te plannen.)

RECENTE MICROTOPPING PROJECTEN

OPBOUW

Zoals je uit onderstaand schema kan afleiden, vereist Microtopping de nodige kennis en ambacht. Een Microtopping vloer kan ook niet in één keer aangebracht worden. Verschillende stappen dienen gevolgd te worden en alles begint natuurlijk met de soort ondergrond.

Voorbereiding van het oppervlak

  1. A: De betonnen vloer of keramische tegels worden ruw geschuurd of geëgaliseerd.
  2. B: Afhankelijk van de aard en omstandigheden van de ondergrond, zal een coating of vochtscherm worden aangebracht in een of meer lagen.

Toepassing Micro-topping systeem

  1. Aanbrengen van microtopping (basis coating)
  2. Wanneer het oppervlak droog is, moet het worden geschuurd en wordt stof verwijderd doormiddel van stofzuigen
  3. Aanbrengen van microtopping (1e finish coat)
  4. Wanneer het oppervlak wijderd doormiddel van stofzuigendroog is, moet het worden geschuurd en stofvrij gemaakt worden.
  5. Aanbrengen van microtopping (2e finish coat)
  6. Wanneer het oppervlak droog is, moet het worden geschuurd en stofvrij gemaakt worden/
  7. Na enkele dagen wordt het aanbrengen van een beschermende sealer aanbevolen. Het type sealer wordt gekozen afhankelijk van de hoeveelheid verkeer en de omgeving.

MICROTOPPING RENOVATIE

© alle rechten voorbehouden - copyright

website: FABRIEK81

Add your Content here

Donec quam felis, ultricies nec, pellentesque eu, pretium quis, sem. Nulla consequat massa quis enim. Donec pede justo, fringilla vel, aliquet nec, vulputate eget, arcu.